SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
YSTADS SIMSÄLLSKAP

Babysim

 

Vad är babysim?

Babysim är enligt Svenska Simförbundets pedagogik, verksamhet där barn som är yngre än 2 år badar tillsammans med vuxen (förälder) under ledning av en instruktör som har SSFs instruktörsutbildning i babysim.

För babysim ska vattnets temperatur vara minst +32 grader C. I det varma vattnet kan barnet röra sig fritt - sträcka och böja alla kroppsdelar, till att börja med reflexmässiga rörelser, men sedan mer och mer medvetna rörelser. Inga kläder, blöjor eller statiska underlag hindrar barnets rörelseförmåga.

Babysim är under lek och utan prestationskrav. Babysim stimulerar barnet att träna motorik samt utveckla sin vattenvana och vattensäkerhet. Ett av målen är att barnet självständigt ska ta sig i vattnet och under vattenytan, upp till ytan, återvända tillbaka till bassängkanten, gripa tag i och hålla sig kvar vid bassängkanten.

Ett delmål i babysim är sociala kontakter. Babysim främjar kontakten mellan barn och förälder.

 

Definition Verksamhet för barn från 3 månader upptill 2 år som tillsammans med vuxen vägleds genom lek och målrelaterade övningar till att upptäcka glädje med och respekt för vatten
   
Förkunskaper Barnet ska ha läkt navel och väga minst 4 kg och vara van vid samma vattentemp som det är i bassängen
   
Målsättning Genom inspirerande och lustfyllda lektioner fånga barnets intresse för lek och rörelse i vatten. I en social samvaro mellan barn och vuxen uppnå vattenvana och säkerhet i och kring vatten. All verksamhet ska utgå från barnets mognad.
   
Hur når vi målen?

Genom att följa Simlinjens planering och arbeta med hänvisande övningar.

  • Stimulera barnets utveckling med hjälp av lek, sånger och närhet.
 
Våra sponsorer