SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
YSTADS SIMSÄLLSKAP

2020-12-09 11:45
UTMANARE GRUPP. FÖRKUNSKAPER: SILVERMÄRKET, 
Simsättsmärke 1-3 Efter att ha klarat av att simma 50 m CRAWL, 100 m RYGGSIM och 100 m BRÖSTSIM med korrekt teknik så kan man välja att fortsätta att simma i YSS Utmanare grupp. Medley är det "femte" simsättet men består egentligen av man kombinerar alla fyra simsätten (fjärilsim, ryggsim, bröstsim, crawl (frisim) ). Fokus ligger på träning i de fyra olika simsätten, starter, vändningar och märkestagning. Att prova på att tävla på våra interna hemmatävlingar är ytterligare ett delmål. Man kan självklart simma i Medleygruppen utan krav på att man måste tävla. Medleygruppen tränar 2 ggr/vecka. 
SLUTMÅL (Simmärke): Kandidaten, Simsättsmärke 4. - Utveckla tekniken i de fyra simsätten så att simningen blir effektiv. - Kunna simma 100 crawl, 100 ryggsim, 100 bröstsim, 100 medley och 25 fjäril regelrätt med start, vändning och målgång. - Start från kant eller startpall i alla fyra simsätten, med streamline + 3 kickar - Barnet intresserat av att utöva tävlingssimning som idrott. - Grundläggande rörlighet på land . - Stimulera till daglig fysisk aktivitet. BASSÄNG: 25 meters bassäng När börjar man och hur länge? För att börja i simskola ska ett barn vara fyllda fyra år, barnet ska klara sig på egen hand med instruktörer och de andra barnen i bassängen. Även vara mogen för att ta instruktioner. 
För ditt barns skull och hans/hennes utveckling är det viktigt att ni ser inlärningen som en rolig aktivitet och något som barnen kan växa i under flera terminer. För att bli en god simkunnig med bestående teknik som ska hålla hela livet behöver man gå i simskolan minst 4-5 kurser ofta mer som nybörjare.
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 15/02 08:56 
Hem, 04/01 10:50 
Hem, 04/12 11:57 
Hem, 01/12 12:32 
 
Våra sponsorer