SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
YSTADS SIMSÄLLSKAP

Välkommen till tränings- och tävlingsgrupperna.

I vår tävlingsverksamhet har vi ca 80 simmare i grupperna från A-F plus masters. I grupperna A-F har vi ett åldersspann på 8-22år och masters är internationellt från 25 år men i Sverige har vi även en pre-masterklass 20-24år. I masters kan man träna oavsett om man tidigare varit simmare men oftast är det f.d. simmare vi ser i dessa grupper.

När man har klättrat upp i simskolan och efter de sista stegen i teknik och utmanarna från breddverksamheten så är man redo för steget in i tränings och tävlingsgrupperna F-A. I simning ser det lite annorlunda ut jämfört med många sporter för här styr inte ålder/åldersklass indelningen i grupperna utan det är en utvecklingsstege som styr vilken grupp man ska tillhöra och när man är redo för att flyttas upp. I F och E grupperna så är det fortsatt mycket teknik som nöts för att behärska de 4 simsätten så bra som bara möjligt är. Allteftersom man kommer upp i grupperna så utökas teknikträningen med både meter och fart och i de högsta grupperna så tränar vi allt, aerob, anaerob, VO2 max, styrketräning/fys och finputsar på tekniken som i stort sett ska sitta nu. Även träningsdosen i både meter och antal pass skiljer sig från första till sista grupp. 

Viktigt att veta är att man INTE behöver tävla bara för att man blir uppflyttad i träningsgrupperna däremot finns möjligheten till det om man vill och det är ett sätt att mäta sin utveckling.

 

 
Våra sponsorer