SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
YSTADS SIMSÄLLSKAP

Ystads simakademi via YSS
YSTADS SIMAKADEMI

Ystads Simsällskap erbjuder sedan höstterminen 2021 simmare att deltaga i ett projekt som vi kallar ”Ystads Simakademi”. Projektet inriktar sig till simmare som har för avsikt att satsa på sin simning i hemmaklubben och att studera i Ystad. I akademin finns det plats till ca. 10 simmare, åldersklasserna är -04, -05 och -06. Första året kommer att vara lite av ett provår för att få alla detaljer på plats, inför höstterminen 2022 kommer det att vara fullt i gång.

Inför detta läsår (2021-2022) hoppas vi att våra simmare väljer att stanna i Ystad för att studera och simma. Att ni födda -06 bjuds in redan nu är för att ni i god tid innan ert gymnasieval ska få prova på Ystads Simakademi. Ystads Simakademi är avgiftsfri för simmare som väljer att deltaga.

 

Lokalt idrottsgymnasium (LIU)

För de elever som vill ha ett idrottsalternativ inom ramen för en treårig studiegång, har ÖP-skolan alternativet ”Idrott- och hälsa Specialisering”.

Med detta val läser eleven Idrott och hälsa – specialisering 1 och 2 inom ramen för individuella valet. Dessa kurser inriktas mot en idrott. Eleven får möjlighet att utvecklas inom sin idrott under skoltid två pass/veckan. Kurserna kommer att läsas under de två första åren, motsvarande 200 gymnasiepoäng.

Du tränar två pass i veckan på skoltid de två första åren, i övrigt läser du i normala fall gymnasiet i samma takt som övriga elever – alltså på 3 år.

Om du vill, så kan du få möjlighet att träna två pass per vecka även under årskurs 3.

 
Våra sponsorer