SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
YSTADS SIMSÄLLSKAP

Alla kan bli Masterssimmare

Simma för att det är kul – Tävla med dig själv – Tävla mot andra i din ålder

Om Mastersim

Masters är en tävlingsform för alla som har fyllt 20 år. Internationellt är gränsen 25 år,men Sverige och många andra länder har numera inkluderat en så kallad "Pre-Masters" klass 20-24 år.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av simidrott för att delta i masters. Och om du är återvändare är det inte ovanligt att du tränar och tävlar med dina gamla kamrater.

Förutom att masters handlar om ett sätt att hålla sig frisk, stark och hälsosam så innebär det en otrolig gemenskap som överskrider åldrar, ambitioner, målsättningar och till och med landsgränser. Därför blir simidrottsträningen ofta regelbunden, varaktig och livslång

Masterstävlingar arrangeras förutom i simning även i öppet vatten. Även inom simhopp anordnas Masterstävlingar på mästerskapsnivå. För vattenpolo och konstsim är tävlingsutbudet i Sverige ännu inte på SM-nivå, men planer för utveckling finns.

Tävlingarna är indelade i åldersgrupper i femårsintervaller, 25-29 år, 30-34 år, 35-39 år osv. Lag från 100-119 år, 120-159 år, 160-199 år osv.

 

Mer om Masters kan du läsa i info-broschyren, Masters

 
Våra sponsorer