SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
YSTADS SIMSÄLLSKAP

Antidoping

Svenska Simförbundets antidopingkommitté bedriver ett aktivt förebyggande arbete genom att varje år informera och utbilda ledare och simidrottare på främst landslagsnivå, enligt fastställd plan (antidopingprogrammet)

Svenska Simförbundets Antidopingprogram har skapats med syftet att hålla simidrotten fri från doping. Programmet innehåller viktig information och beskriver bl a de insatser som ska göras i förebyggande syfte. Ladda ner programmet här.

 

Dopinglistor

För att sprida kunskap om dopingreglerna och förhindra ofrivillig doping har Riksidrottsförbundet två kompletterande dopinglistor:

Röda listan
Röda listan över dopingklassade läkemedel är ingen dopinglista i juridisk mening, snarare ett hjälpmedel för att undvika doping av misstag i samband med medicinering.

WADA:s dopinglista
WADA:s dopinglista utgör själva regelverket, som röda listan är grundad på. Här kan du läsa mer om de substanser och metoder som är förbjudna.

 

Vistelserapportering

I det förebyggande arbetet mot doping krävs att vissa kategorier av simmare lämnar vistelserapporter för att vara tillgänglig för oannonserade dopingtester.
Om du tillhör dem som ska lämna vistelserapport och hur det går till, läs mer under fliken vistelserapportering.

 
Våra sponsorer